Ondernemer situatie illegale taxichauffeurs beu

Een ondernemer die een vergunning heeft voor het exploiteren van een taxibedrijf, uitte zijn misnoegen tegenover Dagblad Suriname dat de politie van Santodorp niet opkomt voor zijn belangen, hoewel hij vaker zijn beklag bij hen heeft gedaan. De ondernemer heeft een taxibedrijf op de kruising van de Mohamed Rashied Pierkhanweg en de Magentakanaalweg. Uit het onderzoek blijkt dat nu al bijkans twee jaren illegale taxichauffeurs vlak voor dit bedrijf parkeren om van daaruit hun hosselpraktijken uit te voeren. De klanten van het taxibedrijf worden dus afgepikt. Dit is niet eerlijk ten opzichte van de legale taxichauffeurs die zich bij het bedrijf hebben aangesloten en wekelijks dan wel maandelijkse hun standgeld betalen aan de eigenaar. Er is zoals eerder gesteld reeds meerdere keren geklaagd, maar het gewenste resultaat blijft uit.
De politie van Santodorp gaat er wel op af om op te treden en de illegale chauffeurs te verwijderen, maar zodra de sterke arm de plaats heeft verlaten, komen zij steeds weer terug. ‘Het heeft er veel van dat de politie niet kordaat en tactvol optreedt, anders zouden de illegalen niet meer terugkomen’, meent de ondernemer. Éé van de mogelijkheden is om bij herhaling de desbetreffende voertuigen voor enkele dagen op de politiepost te stationeren op basis van een overtreding van de Wet op Economische Delicten. Het bedrijf en de ingeschreven taxichauffeurs kunnen niet anders doen dan te klagen bij de politie. Zij mogen immers wet en recht niet in eigen handen nemen. De politie van Santodorp is bekend met dit geval. ‘Ik vraag me af wanneer mijn probleem zal worden behandeld. Ik ben radeloos’, aldus de ondernemer D.M.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!