Minister Biza heractiveert Genderbureau Nickerie

Minister Noersalim, in gesprek met Nandeni Dinai van Stichting Moederhart, inspecteert het gebouw dat aan renovatie toe is
Minister Noersalim, in gesprek met Nandeni Dinai van Stichting Moederhart, inspecteert het gebouw dat aan renovatie toe is
De dependance van het Bureau Gender Aangelegenheden (BGA) van het ministerie van Binnenlandse Zaken in het district Nickerie wordt vóór 8 maart 2016 operationeel. Dit heeft minister Mike Noersalim het afgelopen weekend besloten tijdens zijn bezoek aan het rijstdistrict. De bewindsman was in Nickerie om, vooruitlopend op de viering van 8 maart, ‘Internationale Dag van de Vrouw’, gesprekken te voeren over Orange Day. Orange Day valt elke 25ste van de maand en staat in het teken van uitbanning van geweld tegen meisjes en vrouwen. Tijdens Orange Day staat de kleur oranje centraal.
Volgens minister Noersalim heeft Suriname verschillende mensenrechtenverdragen geratificeerd en zich verplicht om te garanderen dat elke vrouw een leven vrij van geweld kan leiden. In verband hiermee werd van 25 november tot en met 10 december 2015 een speciale bewustwordingscampagne gevoerd door zijn ministerie om aandacht te vragen voor het geweld tegen vrouwen. Cijfers laten relatief in vergelijking met andere districten zien dat huiselijk geweld in het district Nickerie vrij hoog is. Het is daarom noodzakelijk dat de dependance van BGA in Nickerie spoedig wordt heropend. Sedert maart 2015 werden de activiteiten aangaande gender vanuit het hoofdkantoor (BGA) te Paramaribo geïnitieerd. Het gebouw waarin de afdeling is gevestigd, zal binnenkort volledig worden gerenoveerd en vóór 8 maart geheractiveerd.
Tijdens het bezoek aan Nickerie heeft minister Noersalim onder andere gesproken met Nandeni Dinai van stichting Moederhart en zullen er in een later stadium ook meerdere gesprekken volgen met andere overheidsorganisaties, NGO’s en CBO’s.

error: Kopiëren mag niet!