Edward Belfort: “Toppers NDP probeerden mij over te halen om te stelen”

1Edward“Mensen zijn ook bij mij gekomen om mij te overhalen. Ik moest gaan stelen, maar ik zei: ik doe dat niet! Dat is tegen mijn principes. Ik ga geen namen noemen, maar het waren toppers van de paarse partij. Velen zijn gekomen met allerlei beloftes. Maar ik bleef bij mijn standpunt: Ik doe het niet.” Dit zegt assembleelid Edward Belfort aan Dagblad Suriname naar aanleiding van de overstap van Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan. Volgens Belfort heeft de Nationale Democratische Partij (NDP) gelijk na de verkiezingen van mei 2015 geprobeerd om alle binnengekomen leden van oppositie partijen over te halen naar hun partij te stappen. Hij werd benaderd nadat hij de zetel in Paramaribo voor de AC/Abop had binnengehaald. Het feit dat gekozen DNA-leden ervoor kiezen om over te stappen naar een andere partij typeert hij als kiezersbedrog. “Ik ben in een partij, ik word vooruitgeschoven en de kiezers verwachten, nadat zij hun stem op mij hebben gebracht, dat ik hun belangen via die partij behartig. En dan moet ik niet met die stem ervandoor gaan!”, aldus Belfort.
Situatie land verergert, maar DNA vergadert nu pas
Volgens de oud-minister van Justitie en Politie is het een kwalijke zaak dat de leefsituatie in het land dagelijks verergert, terwijl het parlement niet vergaderde. Dit, enkel en alleen om Sapoen en Chitan te helpen. “Om twee mensen die zijn overgehaald. De mensen zijn ook correct door hun fracties teruggeroepen. Een rechterlijk uitspraak wordt terzijde gelegd en men gaat nog verder. Men vergadert niet”, aldus Belfort.
‘Silos komt allerlei gekke dingen zeggen’
Belfort is ook niet te spreken over de beschuldigingen van president Desi Bouterse richting de rechterlijke macht. Volgens hem is het niet correct en zou het staatshoofd beter hebben moeten weten door dat niet te doen, omdat de totale samenleving en het buitenland ook naar ons land kijken. Daarnaast hoort hij minister Jennifer van Dijk-Silos achteraf allerlei gekke dingen zeggen om de uitspraken van Bouterse recht te trekken. “Het is niet goed”, aldus Belfort.
FR

error: Kopiëren mag niet!