Politie volgt bedreiging op speakerphone en houdt verdachte aan

De 30-jarige Diego Z. is op donderdag 21 januari door de politie aangehouden voor bedreiging. De man heeft na zijn ex-partner te hebben bedreigd, zijn 4-jarige dochter meegenomen. Na enkele uren bracht hij het kind terug naar haar moeder. Intussen had de moeder de politie ingeschakeld.
Terwijl de vrouw aangifte deed van bedreiging tegen haar ex-partner werd zij gebeld door hem. Zij zette haar luidspreker van de mobiele telefoon aan. De politie kon meeluisteren hoe de man de vrouw met de dood bedreigde. Diego werd op zijn woonadres aangehouden door het Regio Bijstand Team Paramaribo en overgedragen aan de politie van Latour.
Uit verder onderzoek is gebleken dat ook de politie van Houttuin in een eerdere geval moest optreden tegen Diego. Hij had de vrouw gewurgd, waarna zij aangifte deed toen zij zichzelf in veiligheid had gebracht. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is aan Diego verblijf aangeboden in het cellenhuis.

error: Kopiëren mag niet!