Minister Abdoelgafoer werkt aan positionering binnen districten

Minister Sport werkt aan positionering.2Om na te gaan wat de status van het ministerie van Sport en Jeugdzaken landelijk is, wat de sportactiviteiten, accommodaties en het jeugdwerk betreft, is minister Faizal Abdoelgafoer samen met zijn staf begonnen de districten te bezoeken. Saramacca is het eerste district dat is afgewerkt, waar de minister een bezoek heeft gebracht aan de districtscommissaris, sportbonden, sportorganisaties, sportaccommodaties en scholen. De delegatie die verder uit de directeuren van Sport en Jeugdzaken, de onderdirecteur Sport Accommodaties en Ruimten, onderdirecteur Recreatie en Sport, onderdirecteur Administratieve Diensten, hoofd Beheer en Onderhoud, de jeugdparlementariërs van het district en de landelijke scan bestaat, is met de minister meegereisd om gelijk te kunnen inspelen op de actiepunten, die naar voren worden gebracht door de verschillende actoren op sport- en jeugdgebied.
Tijdens dit bezoek zijn er twee kantoren van het ministerie van Sport en Jeugdzaken in gebruik genomen in de ressorten Jarikaba en Groningen voor het optimaliseren van het werk en om structuur te geven aan de beleidsgebieden vanuit het district. Dc Doebey, die blij is met het initiatief van de minister om de verschillende districten aan te doen, gaf aan dat hij op de eerste plaats de minister en zijn team moet complimenteren voor het actief bezig zijn in het district. Omdat hij ook veel plannen heeft met jongeren in het district, heeft hij zowel faciliterend als coördinerende hulp van het ministerie gevraagd voor het aanleggen van speeltuinen en nog een minikunstgrasveld, omdat het ook is gebleken dat het kunstgrasveld heel goed werkt, en vooral ook veel jongeren en ouderen accommodeert om te kunnen sporten.
De voorzitter van de atletiekvereniging Saramacca, dhr. Graves, heeft gebruikgemaakt van de gelegenheid om in een meeting met de minister het ontwikkelingsplan aan te bieden voor deze tak van sport. Met de Saramacca Sportbond is er een goede samenwerking op het gebied het delen van accommodatie ten behoeve van het bevorderen van sport.
Zitmaaier voor sportorganisatie Kampong Baroe.
De minister overhandigde aan de sportorganisatie te Kampong Baroe een zitmaaier, waarmee de vereniging in de toekomst het veld waar zij trainen kan onderhouden. Ook gaf hij aan een van de jongeren, die het jeugdcentrum te Jarikaba regelmatig bezoekt en daar recreatief bezig is, als stimulans voor haar inzet een tablet. Het kunstgrasveld te Groningen, de hal te Freyburg en verschillende voetbalvelden in het dirstict zijn ook bezocht ter observering. De minister was vooral opgelucht en blij te zien dat de gemeenschap in Saramacca goed gebruikmaakt van het kunstgrasveld. De andere sportaccommodaties, die wat uitdagingen hebben, zullen in de toekomst door het ministerie worden aangepakt.
Door het onderdirectoraat Sport Accommodaties en Ruimten, die de landelijke scan uitvoert, zijn de fysieke en technische aspecten vastgelegd van alle 24 sportaccommodaties in Saramacca.
De delegatie onder leiding van minister Faizal Abdoelgafoer doet zaterdag het distrikt Coronie aan en zondag en maandag het distrikt Nickerie.

error: Kopiëren mag niet!