Jogi vindt houding politie Saramacca laks

Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) vindt de houding van de politie in het district Saramacca laks. De parlementariër zegt aan Dagblad Suriname dat het district al een week geterroriseerd wordt door een serie inbraken en roofovervallen, terwijl de manschappen van het korps niets daartegen doen. Wat zaken volgens hem erger maakt, is dat burgers doodleuk te horen krijgen dat er geen brandstof is om met dienstvoertuigen op locaties te gaan waar strafbere feiten zijn gepleegd. “Als dat het niet is, komen deze grappenmakers zelfs uren later op plaatsen waar mensen beroofd of mishandeld zijn”, stelt de parlementariër. “Het district wordt onveilig gemaakt . Zeker vier tot vijf dagen is het al zo dat er rovers worden gesignaleerd in de ressorten Calcutta en Tijgerkreek. Burgers zijn ongerust en bellen naar de politie. Ik heb zelf ook naar de politie gebeld, maar steeds komt de politie met verhalen dat er geen dienstvoertuig of brandstof beschikbaar is.” Volgens Jogi blijven de politie maar zeggen dat zij ‘straks’ zullen komen.

‘De politie moet haar werk beter doen’

“De politie moet haar werk beter doen. Ik heb politiepost Calcutta gebeld en een dame zei tegen mij: ‘Nee meneer, het is niet waar. Wij hebben niemand gezegd dat er geen brandstof is’. De leiding van de politie op Groningen heb ik al twee dagen niet kunnen bereiken.” Volgens de politicus heeft de politie ondanks tips van de gemeenschap niet opgetreden tegen de rovers. Een ander geval is waarbij er middernacht naar de politie is gebeld om aan te geven dat rovers waren gesignaleerd. “De politie komt pas om 03.00 uur ’s ochtends, nog erbij met loeiende sirene. Hoe ga je die rovers pakken als je met loeiende sirenes komt?”, vraagt Jogi zich af. De VHP’er vindt dat de politie de zaak niet ernstig bekijkt, waardoor mensen zelf letsels door roofovervallen hebben opgelopen. De politicus wil graag ingrijpen van minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie.
FR

error: Kopiëren mag niet!