Agent Mathoera gedecoreerd voor tweemaal heldhaftig optreden

Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft op vrijdag 22 januari voor de vierde keer de Police Award Night georganiseerd. Voor deze Award Night waren leden van de organisatie, die zich in het afgelopen jaar onder alle omstandigheden hebben ingezet voor het korps, voorgedragen voor een nominatie. De voordracht vond plaats door de verschillende regiocommandanten, na afstemming met hun ressortcommandanten. De Police Award bestaat uit de categorieën ‘Beste Medewerker’, ‘Beste Manager’, ‘Beste Afdeling’ en die van de medewerker of een afdeling die een markant optreden heeft geleverd. In elke categorie waren er 3 nominaties.
Voor het afgelopen jaar zijn er 13 medewerkers voorgedragen om genomineerd te worden in de categorie ‘Beste Medewerker’. Voor de categorie managers zijn er 4 ressortcommandanten voorgedragen. De beste afdeling had 4 voordrachten en het markante optreden 2.
Als beste medewerker is de agent van politie Shahira Uiterloo, die te werk is gesteld bij Jeugdzaken, gekozen. De inspecteur van politie Sandra Claver werd de beste manager. Het Arrestatie Team is uitgeroepen tot de beste afdeling van 2015. De prijs voor het markante optreden werd door de hulpagent van politie tweede klasse, Isaiva Vianen, in de wacht gesleept.
De genomineerden kregen allemaal een geldbedrag en een award. Behalve de nominaties werd de agent van politie tweede klasse, Mahinderkumar Mathoera, gedecoreerd voor zijn heldhaftig optreden. De agent heeft in 2015 om 03.00 uur in de vroege ochtend een autobestuurder, die met zijn voertuig in het Taut Lui Fautkanaal terechtkwam, gered. Hij sprong in uniform het kanaal in en bracht de man op het droge. Deze zelfde agent heeft in januari 2016 samen met anderen nog eens 2 levens gered uit een brandende woning aan de Munderweg.
Agent Mathoera is de eerste persoon die in aanmerking is gekomen voor de medaille, die speciaal is ontworpen om bijzondere optredens te waarderen. De waarnemend korpschef Agnes Daniel heeft de medaille opgespeld voor deze politieheld.

error: Kopiëren mag niet!