Rc acht aanhouding hulpagent onrechtmatig

De rechter-commissaris (rc) heeft op donderdag 21 januari de aanhouding van de hulpagent van politie J.N., te werk gesteld bij afdeling parketwacht, onrechtmatig geacht. Hij heeft de invrijheidstelling van de politieman in kwestie gelast. Echter is er nog geen uitvoering aan dit besluit gegeven. Het Openbaar Ministerie heeft de verdachte in deze zaak ook niet voorgehouden waarvoor hij nog in het gevang moet blijven. Het is niet bekend of het Openbaar Ministerie in beroep is gegaan. De verdachte in kwestie is radeloos.
Op dinsdag 12 januari is de hulpagent door de politie van Leiding aangehouden. Deze politieman heeft een bromfietser dinsdagavond na een woordenwisseling vanwege zijn rijgedrag een schotverwonding toegebracht aan zijn schouder. Dit gebeurde aan de Baas Andrianstraat in het ressort Sophia`s Lust. Uit het onderzoek blijkt dat de politieman op die bewuste avond met zijn wagen over de bovenvermelde straat reed. Hij probeerde een kuil te ontwijken op het wegdek. Daarbij hield de autobestuurder geen rekening met de bromfietser. De autobestuurder had niet door dat die bromfietser naast hem reed. De bromfietser belandde op de berm tegen een paar vuilniszakken. De bromfietser is toen achter de auto aangegaan. De autobestuurder stopte iets verder en de bromfietser ging naar hem toe om hem tekst en uitleg te vragen. De hulpagent in kwestie had volgens getuigen zijn verontschuldigingen aangeboden. Op een gegeven moment ontaardde de woordenwisseling en werd heftiger, omdat de bromfietser niet tevreden was met de excuses van die autobestuurder. Tijdens de woordenwisseling heeft de agent volgens een getuige twee keren geschoten. Het eerste schot betrof een waarschuwingsschot en de tweede heeft de bromfietser geraakt. De bromfietser heeft aan zijn linkerschouder in- en uitschot opgelopen. De politieman verklaarde bij de politie dat de bromfietser hem eerst zou hebben aangevallen met een mes. Echter heeft de sterke arm geen voorwerp op de plaats van delict aangetroffen. De volgende dag heeft het slachtoffer het mes aangetroffen en heeft dat vrijwillig overhandigd aan de politie. Op basis hiervan heeft de rechter-commissaris de aanhouding van de betrokken hulpagent onrechtmatig geoordeeld.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!