Opgevist lijk te Maho geïdentificeerd

Een familie heeft op dinsdag 19 januari aangifte gedaan van vermissing van de 26-jarige Richerno Willems. Deze houtkapper vertrok samen met zijn vader naar het bos in het Reebergproject. Tijdens het werken deelde Richerno zijn vader mee dat hij zijn mobiel zou afhalen in de auto. Toen de vader merkte dat hij niet terugkeerde, begaf hij zich naar de auto. Een andere persoon die in de auto zat, gaf de vader aan dat hij Richerno wel had gezien. Volgens hem had de jongeman een jachtgeweer genomen en gezegd dat hij podosiri zou gaan zoeken. Vanaf dat moment is Recherno niet meer gezien. Een zoektocht in de buurt leverde niets op.
De politie van Lelydorp startte met assistentie van het Nationaal Leger een zoekactie. Terwijl zij bezig waren te zoeken, kwam op donderdag 21 januari het bericht binnen dat er een lijk op het water dreef van de Saramaccarivier ter hoogte van Maho. De politie van Jarikaba reageerde op de melding en ging de rivier op. Het lijk werd aan wal gebracht. Aangezien het vermoeden rees dat het om de vermiste man ging, werd contact gemaakt met de politie van Lelydorp. De familie werd door de politie ter confrontatie uitgenodigd naar het mortuarium te gaan. De vader herkende het lijk aan de hand van de kleding en het polshorloge. Het lijk is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in beslag genomen. Het jachtgeweer is niet aangetroffen, wel zijn er jachtpatronen op het lijk aangetroffen. De afdeling Kapitale Delicten onderzoekt deze zaak verder.

error: Kopiëren mag niet!