Maandelijks SRD 8.500 aan huur voor politieonderkomen

Uit welingelichte bronnen verneemt Dagblad Suriname dat het Korps Politie Suriname over allerlei financiële problemen klaagt. Maar toch blijkt dat er een afdeling van Regionale Bijstandsteam is ondergebracht in een pand aan de Luitenant Weyneweg te Albina, waarbij er op dagbasis SRD 300 aan huur wordt neergeteld. Op maandbasis is dat een bedrag van SRD 8500. Dagblad Suriname heeft in dit geval een reactie gevraagd aan de regiocommandant van Oost, commissaris Franklien Amier. Hij geeft aan geen zicht te hebben over dit deel, omdat de leiding van het korps daarmee belast is. Amier bevestigt wel dat een onderafdeling van het Regiobijstandsteam op dat adres ondergebracht is. Vroeger was de Anti Terreur Eenheid (ATE) daar ondergebracht. “Het gaat in feite om minimaal een groep van vier tot zes mannen”, zegt Amier. Met betrekking tot bedragen wilde de regiocommandant in deze fase geen uitspraken doen. “Ik moet eerst goed uitzoeken hoe dit alles in elkaar zit. Het gaat om een afdeling die in voorkomende gevallen assistentie verleent, zowel aan Moengo als aan Albina.” Dagblad Suriname heeft vernomen dat er momenteel per dienst twee personen in het gebouw bivakkeren. Dit komt de Staat uiteindelijk duurder te staan dan wanneer de twee personen in een hotel zouden worden ondergebracht.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!