“Ik ga je nooit met rust laten, ik ga je vermoorden!”

“Ik ga je nooit met rust laten, ik ga je vermoorden!” Dit is wat het slachtoffer Amier Candia aan de 20-jarige Kelton A. zou hebben gezegd. Volgens de verdachte zou hij geen enkele andere uitweg hebben gehad dan het afhandig gemaakte mes van Candia bij zich te houden en deze achteraf uit vrees te gebruiken om zijn eigen lijf te beschermen. Kantonrechter Sieglien Wijnhard heeft donderdag de camerabeelden bekeken, waaruit volgens haar duidelijk gebleken is dat de verdachte zich op het terrein van een bar bevond. Uit het beeldmateriaal is gebleken dat Kelton zelf tot drie maal toe de poort van het terrein zou hebben opengemaakt en achter Candia zou zijn gerend. Het strafbare feit speelde zich op 23 oktober 2015 af. De verdachte zou het slachtoffer met voorbedachte rade steekverwonding aan zijn borststreek toegebracht hebben. Dit zou hij met een scherp voorwerp gedaan hebben aan de Grote Combéweg (Van Roseveltkade). Kelton werd na het feit ter plaatse aangetroffen en aangehouden. Toen de politie op de plaats aankwam, had het slachtoffer reeds de geest gegeven. De verdachte verklaarde eerder bij de politie dat hij een relatie van negen maanden had met Candia en waren zij reeds twee maanden uit elkaar.
Vanaf het begin van die relatie werd hij door Candia mishandeld. Op die bewuste dag bevond Kelton zich in een café aan de Grote Combéweg. Op een bepaald moment kwam Candia ook in het café. Omdat Kelton met andere mannen stond te praten, werd het latere slachtoffer jaloers. Hij liep naar Kelton toe. De mannen raakten in een woordenwisseling met elkaar. Deze ging over in een handgemeen. De vechtersbazen werden door een wachter uit elkaar gehaald. Kelton schakelde toen de politie in. Tijdens het wachten op de wetsdienaren, kwam Candia weer op hem af om met hem te vechten. Toen Candia op hem afkwam, bracht Kelton hem een steekverwonding toe met een scherp voorwerp. Candia rende de straat op en zeeg na enkele meters neer. Kelton probeerde het slachtoffer te reanimeren, maar het was te laat. De verdachte geeft toe dat het onnodig was het mes bij zich te houden. De camerabeelden hebben aangetoond dat de verdachte anders dan zijn eerdere verklaring, juist de verdere confrontatie is gaan opzoeken. Was hij op het terrein gebleven, zou er niets zijn gebeurd. Hij heeft spijt van wat er is gebeurd en had nooit de bedoeling te doden. Deze zaak wordt op 18 februari verder behandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!