Diakonessenhuis opent dienstencentrum

Diakonessenhuis heeft offici+½le opening van MFD  centrum (2)
Diakonessenhuis heeft offici+½le opening van MFD  centrum (1)Het Diakonessenhuis heeft officieel een nieuw gebouw geopend. Het Multifunctioneel Dienstencentrum (MFDC) is gelegen naast het hoofdgebouw van het ziekenhuis. Jane Graanoogst, zorgmanager van het Diakonessenhuis, geeft aan dat het centrum is opgezet op basis van een centrale plek om een variëteit van diensten aan te bieden aan de gemeenschap. Het is een gebouw dat al een jaar in gebruik is. Sedert vorig jaar 10 januari zijn er 3 diensten verhuisd naar de eerste etage. De tweede en derde etage van het gebouw zijn nog in aanbouw. Diensten kunnen echter niet wachten, vandaar dat bij oplevering van de eerste etage men direct is gestart met het verlenen van diensten. “Je probeert altijd zo snel als mogelijk om de faciliteiten te verbeteren, zodat patiënten daarvan gebruik kunnen maken.”
Op de eerste etage zijn ondergebracht de ECG-unit en de afdelingen Endoscopie en Oncologie. Er zijn drie diensten, waarvan zeker 2 op volle toeren draaien, namelijk de afdeling Endoscopie en de afdeling Oncologie. “Als je let op wat zich aanmeldt op de verschillende instellingen aan patiënten, met specifieke ziektebeelden, was dit het moment om deze dienst en de faciliteiten te upgraden”, aldus Graanoogst. Vanwege veranderende tijden, waarbij aandoeningen steeds hogere cijfers kennen, moet er ook een andere aanpak gesteld worden en waar men zich kan richten op alle zaken. Er moet vooral meer aandacht besteed worden aan aanpak van klachten en zo goed mogelijke dienstverlening naar de gemeenschap toe. Medische directeur Julian Pengel zegt dat het gebouw gestalte moet geven aan de gezondheidszorg in Suriname. “Het gaat vooral om de integratie dat het multifunctionele diensten zijn waar er vooral samengewerkt zal worden, alles ten behoeve van de patiënt die centraal staat. Als je een integrale aanpak hebt, waaronder de hele lijn van het hele ziekenhuis onder een dak gehuisvest is, moet dit een verbetering zijn voor de zorg”, aldus Pengel.

error: Kopiëren mag niet!