Rachied Doekhie: 'Parmessar ‎heeft nooit gezegd dat hij gratis wil werken'

Assembleelid Rachied Doekhie van de NDP voelde zich geroepen om in de bres te springen voor zijn voormalig collegaassembleelid Rabin Parmessar die momenteel als directeur aanzit bij de Energie Bedrijven Suriname, de EBS. Zo is hij door kritiek bedolven door het VHP-assembleelid Mahinder Jogi. Dit is beslist niet in goede aarde gevallen bij Doekhie. ‘We weten allemaal dat Parmessar in het parlement erop bleef hameren dat er transparantie moet komen. Maar hij heeft nooit gezegd dat hij gratis wil werken’, aldus Doekhie tegenover Dagblad Suriname.
Dat Parmessar niet ervoor heeft gedeinsd om wereldkundig te maken dat hij SRD 35.000 per maand zal verdienen, is volgens Doekhie alvast het bewijst dat hij transparantie voorop stelt. ‘Laat Jogi ook komen vertellen hoeveel hectare grond hij heeft gekregen van de Staat en dat hij arbeiders van Milieubeheer tijdens werkuren tien jaren lang gratis heeft laten werken voor privedoeleinden‎.’ Doekhie stelt dat Parmessar echt niet heeft gevraagd dat hij een maandelijkse salaris krijgt van SRD 35.000 per maand. Soortgelijke bedragen zouden sedert de periode van ex-directeuren Wormer en Chiragally gehanteerd worden.
Doekhie is zich ervan verzekerd dat Parmessar maandelijks zeker op zijn minst SRD 10.000 van zijn salaris zal gebruiken voor sociale doeleinden. De EBS-directeur zou een heel sociaal bewogen persoon zijn, ‘al vanaf zijn periode toen hij als directeur aanzat bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo’. ‘Hij helpt sociaal zwakkeren op regelmatige basis zowel in Paramaribo als Nickerie. Parmessar heeft dit nooit aan de grote klok willen hangen, maar ik ga dat wel doen. Omdat ik het weet en omdat die ondersteuningen via mij zijn geschied’, aldus Doekhie.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!