OM eist 3½ jaar voor onttrekking en misbruik 16-jarig meisje

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag een celstraf van 3½ jaar gevorderd voor het onttrekken aan ouderlijk gezag en meerdere malen misbruiken van een 16-jarig meisje. De verdachte Kiran S. zou het slachtoffer in december 2014 zonder medeweten van haar ouders mee hebben genomen naar Guyana, alwaar hij meerdere malen seksuele omgang met het meisje had. De ouders, die zich toen geen raad wisten, dachten dat hun kind iets ergs was overkomen en schakelden terstond de politie in. Zelfs een bericht van vermissing werd via de media gelanceerd, echter zonder enig resultaat. Het verblijf van het kind werd duidelijk toen zij in januari 2015 terug werd gebracht naar Paramaribo. Het slachtoffer werd op het adres van de verdachte aangetroffen. Volgens het meisje zou zij zowel in Guyana als in Suriname seksuele omgang met de verdachte hebben gehad. De verdachte werd terstond door de politie opgespoord. Deze gaf na zijn aanhouding aan dat hij al reeds enkele maanden een vriend-vriendin-relatie met het meisje had en bovendien niet op de hoogte was dat het om een minderjarige ging. Kiran S. is eerder al voor een soortgelijk delict voor 3 jaar gevonnist. Openbare aanklager Reshna Jhinkoe eiste ook de gevangenneming van de verdachte, die eerder ambtshalve door de rechter in vrijheid was gesteld. Deze zaak wordt op 9 februari verder behandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!