Ministerie Sozavo viert 70-jarig bestaan

De viering van het 70-jarig bestaan van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting op 16 januari 2016 staat in het teken van transformatie. Het is vanaf het begin van de regeerperiode Bouterse-Adhin steeds benadrukt dat het ministerie een transformatie zal ondergaan. Dit houdt niet alleen een naamswijziging in – ministerie van Welzijn en Gezin – maar ook de organisatiestructuur zal worden aangepakt.
Het ministerie heeft sinds zijn oprichting op 16 januari 1946 ernaar gestreefd het algemeen welzijn van de bevolking te bevorderen. Daarbij wordt speciale aandacht gegeven aan ouderen, mensen met een beperking en de jeugd. Verder is zij belast met het maatschappelijk opbouwwerk en de zorg voor adequate en betaalbare huisvesting. Binnen de organisatie zijn er diverse afdelingen die dienst- en hulpverlening bieden aan de gemeenschap. In verband met het 70-jarig bestaan van het ministerie zal er een receptie in de Congreshal worden gehouden op vrijdag 29 januari 2016.

error: Kopiëren mag niet!