Stibosu verzorgt borstvoedingstrainingen

Stibosu verzorgt borstvoeding trainingenDe Stichting ter bevordering van Borstvoeding in Suriname (Stibosu) heeft in samenwerking met het Diakonessenhuis een sessie (4 dagen) borstvoedingstrainingen georganiseerd. Daarbij heeft ook de overhandiging plaatsgevonden van de nieuwe elektrische borstkolfpomp aan de minister van Volksgezondheid, Patrick Pengel, die het op zijn beurt gelijk heeft overhandigd aan het Diakonessenhuis. De borstkolf is van het merk Symphony, een nieuw model dat veel gebruikt wordt in Europa. Doordat borstvoeding belangrijk is en de Surinaamse ziekenhuizen het elektrisch kolven bij moeders, die van hun baby gescheiden zijn, mogelijk willen blijven maken, is Annet van Londen, verpleegkundig lactatiekundige, in Nederland op zoek gegaan naar één of meerdere sponsoren van de nieuwe kolfpomp. Dankzij een gift van de The surgeonfish Charity van de Surgical Company Group en de medewerking van de Medela Benelux BV is eerste Symphony borstkolfpomp geïntroduceerd. Het ziekenhuis is blij met deze donatie.
Ruth Mangroe, verpleegkundig directeur van het ziekenhuis, geeft aan dat de samenwerking met Stibosu heel lang al plaatsvindt en heeft meer te maken met het babyvriendelijk beleid dat het ziekenhuis hanteert. Het ziekenhuis heeft vorig jaar ook haar borstvoedingbeleid aangescherpt en dat houdt in dat kunstvoeding niet gepropageerd en gestimuleerd wordt en dat in een heel vroeg stadium de pasgeborene bij de moeder gelegd wordt, zodat die kan wennen aan de borst en de moeder kan wennen aan het kind. Het is voor de verpleegkundigen een hele zorg en uitdaging om het borstvoedingbeleid echt te laten werken. “Wij geloven als zorgverleners dat dit systeem inderdaad werk. Wij willen en blijven werken aan het gezond houden van de natie’, zegt Mangroe. In het ziekenhuis zijn er vorig jaar 1900 baby’s geboren. Tot 13 januari 2016 heeft het ziekenhuis al 95 mogen verwelkomen voor dit jaar.
Minister Pengel geeft aan dat in DNA een paar maanden terug aan de hand van een seminar gesproken is over de concurrentie die borstvoeding steeds krijgt van blikvoeding. “Er zijn ook discussies gevoerd over wetsvoorstellen, zoals het veel langer thuis blijven van moeders. Het ministerie propageert ook altijd een pro-vriendelijk beleid en ondersteunt dit project volledig”, aldus de minister. De minister was in dit kader dus blij aanwezig te zijn om zijn medewerking en ondersteuning aan dit project te garanderen.

error: Kopiëren mag niet!