Doodgeschoten rover is Vishal Badal

1KorporaalTwee mannen gezeten op een bromfiets zijn zaterdagavond rond 19.50 uur gaan tanken aan de Coesewijnestraat bij pompstation Gow2. Zij gaven aan de pompbediende te kennen SRD 5 te willen bijtanken. De pompbediende tankte het aangegeven bedrag. Nadat de bromfiets was bijgetankt, verplaatste de bestuurder de bromfiets naar het rijwielpad, terwijl de duorijder met het geld in zijn hand achterbleef. Hij overhandigde het geld aan de pompbediende. Zij haalde een bundel geld uit haar broekzak om de SRD 5 erbij te plaatsen. Bij die gelegenheid greep de bijrijder naar de bundel. De pompbediende die hard begon te gillen, greep het geld steviger vast en trok dat weg, waardoor een deel van het geld in haar hand bleef.
De duorijder rende naar de bromfiets, die gereed stond en sprong achter de bestuurder die gelijk wegreed. De rover kon toch een deel van de dagopbrengst, meer dan SRD 300, meenemen. Een korporaal, lid van de CIVD, die toevallig ook ter plaatste was om benzine bij te tanken zag het geval gebeuren. Hij twijfelde geen moment. De CIVD’er haalde zijn vuistvuurwapen en schoot daarmee eerst twee waarschuwingsschoten om de rovers op andere gedachten te brengen. Toen de bromfietser en zijn duorijder geen gehoor daaraan gaven, schoot de korporaal gericht, waarbij de duorijder Vishal Badal dodelijk is geraakt. Uit het voorlopig onderzoek blijkt dat hij een schotverwonding, in deze in- en uitschotverwonding, aan zijn rug heeft opgelopen. Hij viel van de bromfiets af. De bestuurder reed met een hoge snelheid weg. Voor de komst van de ambulance kwam de jongeman te overlijden. Als gevolg van dit schot is de bijkans 20-jarige verdachte ter plekke komen te overlijden. Het gelukte de bromfietser om toch nog te ontsnappen.
De politie van Latour, die ter plekke was na het incident, heeft het chaotische verkeer in goede banen geleid.
Inspecteur Sjaam Debi-Tewarie, ressortcommandant van Latour, zegt dat de politie naarstig bezig is met de opsporing van de voortvluchtige verdachte. De politie van Latour heeft de schutter, die lid is van de CIVD, overgedragen aan de militaire politie. Via de Centrale Meldkamer werd enige tijd later bericht ontvangen dat de andere verdachte te Goede Verwachting was gezien. De politie ging ter plaatse en trof de bromfiets die gebruikt is om de daad te plegen aan. De bestuurder is niet aangetroffen. Het vermoeden bestaat dat ook de bestuurder gewond is, gezien de aangetroffen sporen op de bromfiets.
Het lijk is in beslag genomen na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie. De afdeling Kapitale Delicten onderzoekt de zaak verder.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!