Man rukt dienstwapen politieman van broekriem

De politie van het ressort Santo Boma kreeg op zaterdag 9 januari melding via de Centrale Meldkamer dat er een man tekeer ging in het ressort en probeerde hij een woning in brand te steken. Surveillance Wanica verleende assistentie en ging ter plaatse. Toen de 34-jarige Rufus H. de wetsdienaren zag, rende hij op hen af. Hij bracht een van hen een slag toe in het gezicht. Op het zelfde moment greep hij naar het wapen van de agent en rukte het met de holster los van de broekriem. Een militair die samen met de wetsdienaren dienst deed en ook ter plaatse was, greep in. Ter verdediging van het lijf van de politieman heeft hij twee waarschuwingsschoten gelost. Ondanks de waarschuwingsschoten kon de verdachte met het vuurwapen van de politieman in zijn hand niet tot andere gedachten worden gebracht.
Een andere politieman die ook ter plaatse was, was genoodzaakt gericht te schieten. Rufus werd in zijn linkerarm geraakt. Het dienstwapen is teruggenomen door de wetsdienaren.
Per ontboden ambulance is de verdachte afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Hij ging vreselijk tekeer en het verplegend personeel was genoodzaakt om hem een kalmeringsmiddel toe te dienen.
Rufus is onder politiebewaking opgenomen in de ziekeninrichting. Hij was nog niet aanspreekbaar ten tijde van het opmaken van dit bericht. Zodra hij weer bij bewustzijn is gekomen, zal hij worden voorgeleid. De zaak is in onderzoek bij de recherche van regio Midden. (KPS)

error: Kopiëren mag niet!