Albert Ramdin zal nieuwjaarsrede VES uitspreken

Albert Ramdin spreekt nieuwjaarsrede VES uitOp woensdag 13 januari 2016 houdt de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) haar traditionele nieuwjaarsreceptie. De hierbij gebruikelijke jaarrede zal worden uitgesproken door ambassadeur Albert Ramdin. Het heeft als titel “Van crisis naar duurzame groei: mogelijke oplossingen en maatregelen. Ervaringen uit onze regio”. Tijdens zijn presentatie, welke op persoonlijke titel wordt gehouden, zal Ramdin ingaan op de mogelijke oplossingen en maatregelen, die getroffen kunnen worden om uit de precaire financieel-economische situatie waarin ons land bevindt, te geraken. Als assistent secretaris-generaal van de OAS heeft Ramdin van nabij kunnen meemaken op welke wijze landen met soortgelijke uitdagingen in de regio getracht hebben oplossingen te vinden en duurzame ontwikkeling en stabiele economieën en samenlevingen te ontwikkelen. Voorafgaand aan de presentatie van Ramdin zal de voorzitter van de Vereniging van Economisten in Suriname een terugblik geven over 2015.
Op deze avond zal ook de scriptieprijs ad USD 1.000 worden uitgereikt voor de beste scriptie op master niveau in de Economische Wetenschappen gedurende de periode 1 oktober 2014 – 1 oktober 2015. Deze scriptieprijs is door de vereniging in 1998 geïntroduceerd. Het doel van deze scriptieprijs is om studenten te motiveren kwalitatief goede scripties te schrijven. De twee hoogst gewaardeerde scripties van de mastersopleiding in Economie aan het Institute for Graduate Studies and Research (IGSR) van de Anton de Kom Universiteit van Suriname als van het FHR Institute for Social Studies in het MBA/MPA-programma met theses in de economische wetenschappen, zijn beoordeeld door een jury.

error: Kopiëren mag niet!