Strafblad geen belemmering voor benoeming in functies

Otto Aalstein ‘Manager Beveiliging’ energiebedrijf
De mogelijke benoeming van Hans Jannasch tot directeur van de Centrale Inlichtingen en Voorlichtingsdienst (CIVD) heeft zowel nationaal als internationaal heel veel stof doen opwaaien. Dit, vanwege het feit dat hij in 2004 veroordeeld is tot 8 jaar celstraf voor het opzetten van een xtc-laboratorium. Zijn comparant en medeveroordeelde hierbij was Otto Aalstein. Beide waren officieren in het leger op het moment van hun arrestatie. Velen adviseren nu dat president Desire Bouterse ervan afziet om Jannasch te benoemen op de directeurspost, vanwege zijn strafblad. Bouterse zelf heeft laten doorschemeren dat hij de geschiktheid van de persoon die de post moet invullen op basis van een antecedentenonderzoek zal bepalen. Of een strafblad in het nadeel van Jannasch zal werken, is niet zeker. Een strafblad heeft de president er naar het schijnt niet van weerhouden om comparant Aalstein, die momenteel op het kabinet van de president werkzaam is, de functie van ‘Manager Beveiliging’ bij het energiebedrijf toe te kennen. Volgens verkregen informatie vervult Aalstein deze functie op dit moment op contractbasis. Ook Jannasch is reeds jaren belast met de beveiliging van de president en werkt hij op het kabinet van de president. Hij geniet dus duidelijk het vertrouwen van de president.

error: Kopiëren mag niet!