Currie en Muringen verliezen rechtszaak tegen TCT

Rechter Anandkoemar Charan heeft op 5 januari de vorderingen die de twee oud-directieleden van Telesur aanhangig hadden gemaakt tegen het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), afgewezen. Dirk Currie (algemeen directeur) en Kenneth Muringen (commercieel directeur) maakten beiden een kort geding aanhangig om hun schorsing als directielid aan te vechten.
Bij aantreden van de nieuwe raad van commissarissen, onder leiding van Gardelito Hew A Kee, werd een onderzoek ingesteld waaruit bleek dat er financiële malversaties zijn gepleegd. Er is sprake van verdwijning van een groot geldsbedrag. Aan Currie en Muringen werd toen verweer aangezegd en hebben zij zich tegen de aantijgingen verweerd. Aangezien het verweer niet voldoende steekhoudend was, volgde een schorsing van beide directieleden. Inmiddels heeft minister Andy Rusland van TCT, met toestemming van de Raad van Ministers, beide directieleden ontslagen.
Intussen stelt de Centrale Landaccountantsdienst (Clad) een onderzoek in naar de vermeende malversaties bij Telesur. Op een vraag van Dagblad Suriname waarom het Openbaar Ministerie niet is ingeschakeld terwijl er sprake is verdwijning van een groot geldsbedrag, zei president-commissaris Hew A kee dat voor vervolgstappen het Clad-rapport van eminent belang is. Pas als het rapport af is, kan beoordeeld worden of er een strafrechtelijk onderzoek kan volgen.

error: Kopiëren mag niet!