Bond EBS kiest toch voor Parmessar als algemeen directeur

De bond bij de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS) heeft gisteren na alle onderhandelingen met de regering besloten dat er toch zal worden meegegaan met het voorstel van de regering over het benoemen van Rabin Parmessar als algemeen directeur van het bedrijf. De algemene ledenvergadering van de bond heeft hiertoe toestemming verleend. Volgens Steve Geerlings, voorzitter van de bond, is het besluit weloverwogen. “Wij zijn geroepen door de president. Wij hebben samen gezeten met de minister van Financiën. Tot de onderhandelingen met de president hebben wij steeds aangegeven dat wij onze man daar willen hebben. Wij hebben onze argumenten verdedigd, tot de president besloot om minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen erbij te halen. Zo zijn wij verder gegaan”, vertelt Geerlings.
Volgens Geerlings was de vakbond niet op de hoogte dat de minister opgemerkt heeft dat er binnen de organisatie vier tot vijf kampen zijn. In hoeverre hetgeen de minister heeft verteld op waarheid berust, kon hij niet bevestigen.

Bond EBS gaat overstag

De informatie van de minister verkregen, heeft in ieder geval frustrerend op de bond gewerkt. Volgens Geerlings zijn er zaken naar voren gekomen die hij niet graag in de pers zou willen bespreken. Deze zaken zijn wel in de alv besproken. Er zijn geen verhalen die met strafbare zaken te maken hebben. Het gaat volgens Geerlings om verdeeldheid bij het management. “Deze verdeeldheid heeft ervoor gezorgd dat wij als bestuur van de bond teleurgesteld zijn geraakt”, zegt de bondsvoorman. “Al willen wij dat niet hebben, kiezen wij er toch voor om Parmessar de kans te geven”, zegt Geerlings. Parmessar zal optrekken met een manager, Ruben Julen, die de bond vooruitgeschoven heeft. De alv staat achter het besluit van de vakbond. Met Julen wordt er volgens Geerlings iemand klaargestoomd voor de grote functie binnen het bedrijf. Zijn functie wordt nader bekendgemaakt. Marcel Eyndhoven en Sam Mehairjan blijven technische directeuren. Aan de opengevallen functies zal de vakbond, samen met de nieuwe algemeen directeur, invulling aan geven.
“Wij hebben ook gevraagd met wie Parmessar allemaal komt, omdat wij ook niet een ieder hier willen hebben. Er komt een financieel deskundige met de algemeen directeur. Die naam moet nog worden doorgegeven”, zegt Geerlings. Parmessar zal volgens Geerlings nu als neutrale persoon de verdeeldheid binnen het managementteam moeten wegwerken. Pamessar zal op 15 januari de leiding bij EBS overnemen.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!