Geld verdwenen van politiepost Santo Dorp

Een familielid van een arrestant heeft haar misnoegen geuit over de onzorgvuldigheid van de politie van Santo Dorp. Volgens R. is haar neef ingesloten door de politie van Santo Dorp in verband met een inbraak. Tijdens zijn aanhouding heeft de politie goederen op hem aangetroffen, waaronder zijn rijbewijs, SRD 300 en een mobiele telefoon. De familie verneemt dat de spullen die in bewaring waren genomen, nergens te vinden waren. Deze zaak is toen bij Onderzoek Personeelszaken beland. Daar werden verhoren van politiemannen afgenomen. Nadat het onderzoek in deze zaak was ingesteld, zijn het rijbewijs en telefoon terecht. Echter is er geen spoor van het geld. Het vermoeden bestaat dat een politieambtenaar het geld zou hebben ontvreemd en ten eigen baten zou hebben aangewend. R. en de familie twijfelen ernstig aan de integriteit van de politie in deze zaak. “Onze neef zit in voorarrest in verband met een feit en nu worden zijn spullen van het bureau gestolen. Er is geen verschil tussen de stelende politieambtenaar en een dief.”

error: Kopiëren mag niet!