Misverstand in kwestie slechte behandeling Ecuadoriaanse president

De Ecuadoriaanse president Rafael Correa is niet ontevreden uit Suriname vertrokken toen hij in augustus voor de inauguratie van president Desi Bouterse in Suriname vertoefde. Het gaat om een onfortuinlijk misverstand, dat voor onnodige spanningen tussen de twee landen heeft gezorgd. Dit zei minister Niermala Badrising van Buitenlandse Zaken tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA). “Inmiddels is dit via de geëigende kanalen opgelost en de relatie met Ecuador blijft uitstekend”, stelde de minister. Het gaat naar verluidt over de behandeling die zowel hij als zijn minister van Buitenlandse Zaken, Julio Lasso Mendoza, kregen bij het defilé in verband met de inhuldiging van president Bouterse. Correa kon met veel moeite vanuit het podium kijken naar het defilé, omdat enkele Surinaamse veiligheidsmannen voor hem stonden. Toen hen hierop werd gewezen, ontstond er een discussie. Tot overmaat van ramp deed zich op dat moment nog een voor de Ecuadoraanse president onplezierige ontwikkeling voor, namelijk dat zijn minister door een medewerker van de afdeling Protocol van het kabinet van de president werd verboden het podium te betreden. Correa had hierop besloten te vertrekken, terwijl het defilé nog gaande was. Vanuit het podium liep hij naar de viproom waar hij vervolgens een gesprek voerde met de chef van de afdeling Protocol van het kabinet van president, alvorens hij stapte in de auto die hem onmiddellijk vervoerde naar de luchthaven. Gelijk met het staatshoofd was ook minister Mendoza vertrokken.
FR

error: Kopiëren mag niet!