PLO-bushouders zullen eenzijdig tarieven aanpassen naar SRD 3

1PLODe actiegroep van de PLO heeft gisteren haar stem laten horen. Een groep bushouders, verbonden aan de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie, heeft zich gisteren verzameld op het terrein van de PLO om het problemen van de achterstallige betalingen van subsidie aan te kaarten. Het gaat om de subsidies en de effecten van de koersstijgingen op alle prijzen in de winkels. Radjinderkoemar Jamoena, woordvoeder van de actiegroep, zegt dat zaken niet zo verder kunnen gaan. “De afspraak was dat wij voor jaarsluiting de subsidies van het derde kwartaal zouden krijgen. Wij horen nog steeds dat PLO in gesprek is met de minister. Wij zien geen beweging. We horen van de president dat de bustarieven niet zullen worden verhoogd. Wij willen weten wat er met onze sector zal gebeuren. Wij zijn aan het doodbloeden”, zegt Radjinderkoemar. De actiegroep heeft de PLO 48 uren de tijd gegeven om haar gesprekken met de minister af te handelen. Indien de bushouders geen nieuws ontvangen, zullen na de 48 uren de bustarieven eenzijdig worden verhoogd. “Dan hebben wij geen subsidie meer nodig”, zegt Jamoena. Volgens de berekening van de bushouders zal het tarief op SRD 3 worden gebracht.
“Wij kunnen misschien voorzien in ons levensbehoeften, maar onze bussen kunnen wij niet onderhouden. Er zijn veel kosten verbonden aan het onderhoud van bussen. Als je nu naar TCT gaat voor de keuring van je bus, wil men het perfect hebben, maar je moet het geld ook hebben om die bus perfect te krijgen”, zegt Jamoena. Volgens hem willen de bushouders het volk niet duperen. Er wordt daarom niet gesproken over het lamleggen van het particulier busvervoer. “Als het nodig is, zal het wel gebeuren”, zegt een andere bushouder. De tariefsaanpassing zal volgens de bushouders zeker worden gepleegd als men geen gehoor geeft. De groep heeft vooralsnog geen ‘backing’ van de PLO. Voor de bushouders is het niet duidelijk bij wie de bal ligt.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!