SRD 600.000 staat oplevering kantongebouw Wulfingstraat in de weg

Om het nieuwe kantongebouw voor strafzaken aan de Wulfingstraat in gebruik te kunnen nemen, moet een bedrag van SRD 600.000 neergeteld worden voor de aannemer. De reden waarom de ingebruikname niet plaats heeft kunnen vinden, is dat het ministerie van Financiën dit bedrag niet bereid is te autoriseren. Dit zei minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie vrijdag tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA). “Ik hoop op kort termijn autorisatie te krijgen van Financiën voor een bedrag van SRD 600.000 plus. Dat is het bedrag dat de oplevering in de weg staat. Het is ongelofelijk dat zelfs de minister van Openbare Werken het verzoek voor autorisatie heeft gedaan.” De minister benadrukte dat het gebouw ondertussen over zowel elektriciteit als water beschikt om in gebruik te worden genomen. “Ik zou het jammer vinden dat het gebouw door zwervers betrokken wordt, omdat wij om een of andere reden geen SRD 600.000, een klein bedrag, kunnen vrijmaken om de aannemer te betalen”, aldus de minister. Het nieuwe kantongebouw moest vanaf de start in april 2010 na 328 werkdagen worden opgeleverd. Het pand is opgezet door architectenbureau Woei A Sioe.
Afbouwen hoofdbureau van politie
Wat het onlangs afgekeurde gebouw van het hoofdbureau van de politie betreft, zal deze worden afgebouwd. Het gebouw zou volgens Van Dijk-Silos met een bouwlaag minder worden afgebouwd vanwege geconstateerde technische mankementen. Juspol gaat actief op zoek naar alternatieve financieringsbronnen om de gebouwen af te bouwen en hoopt in 2016 daarmee te starten. Van Dijk-Silos benadrukte dat er ook besloten is om 40 niet afgebouwde gebouwen af te bouwen. Dit zal in samenwerking gebeuren met OW, de brandweer en gedetineerden.
FR

error: Kopiëren mag niet!