Pg wordt per 1 januari benoemd

De benoeming van de procureur generaal is in een vergevorderd stadium. Het Hof van Justitie heeft omtrent de kandidatuur van de voorgedragen persoon positief geadviseerd. De ‘onderzoeken’ waren ook positief en alle ministers hebben al getekend. Als alles goed zit, kan de pg per 1 januari 2016 worden benoemd. Dit zei minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA). Volgens de minister is de conceptresolutie voor de benoeming reeds naar president Desi Bouterse gestuurd. Het is niet duidelijk of Roy Baidjnath Panday in aanmerking komt voor de functie. Ten aanzien van de benoeming van de president van het Hof van Justitie is de zaak nog gaande. Zolang de nodige onderzoeken niet zijn afgerond, kan de minister niets hierover zegen. Deze functie wordt waargenomen door Iwan Rasoelbaks.
FR

error: Kopiëren mag niet!