Misiekaba: 'Directieleden Staatsolie gunnen werk aan hun eigen bedrijven'

Volgens NDP-fractieleider Andre Misiekaba zijn er nog meer onduidelijkheden naar voren gekomen na een presentatie van de waarnemend directeur van Staatsolie, Rudolf Elias, gisteren voor de DNA-leden. Misiekaba zegt dat er directieleden zijn bij Staatsolie, die werk gunnen aan hun eigen bedrijven. Toen hij Elias vroeg om de loonstructuur van dit bedrijf te presenteren, kreeg hij geen antwoord. Misiekaba zal nu in het openbaar de minister van Natuurlijke Hulpbronnen vragen om de lonen van Staatsolie te presenteren.
Misiekaba kreeg bijval van VHP’er Mahinder Jogi, die ook al een tijdje pleit voor onderzoek naar corruptie bij Staatsolie. Ook DNA-voorzitter Jenny Simons zei dat het parlement sinds 2010 elke keer vraagt naar de salarissen van parastatale bedrijven, echter zonder success.

error: Kopiëren mag niet!