Korpsleiding onderzoekt hoofddoekkwestie

De korpsleiding heeft de opdracht gegeven om de kwestie van de afdeling Rijbewijzen waarbij een dame deelname aan het theoretische gedeelte van het rijexamen is geweigerd.
Nadat de leiding op woensdag 16 december de informatie kreeg over dit geval werd terstond contact opgenomen met de dame in kwestie. Zij werd uitgenodigd voor een gesprek. Tijdens dit gesprek heeft zij het één en ander uit de doeken gedaan.
Op grond van die verkregen informatie is er gelijk een onderzoek gestart. Het resultaat van dit onderzoek wordt afgewacht en zal alsnog gepubliceerd worden.
De korpsleiding betreurt dit incident ten zeerste . Het is nimmer de bedoeling van de politieorganisatie burgers op grond van hun geloofsovertuiging de toegang te weigeren tot welke ruimte van de politie dan ook. (KPS)

error: Kopiëren mag niet!