Jogi wil duidelijkheid over bouwsels universiteit

Assembleelid Mahinder Jogi wil meer informatie hebben over de infrastructurele werken die door de Anton de Kom Universiteit van Suriname (Adekus) worden opgezet. “Hoe staat het met de infrastructurele werken? Welke activiteiten worden ontplooid? Wat kosten deze bouwsels en van waar komt de financiering? Hoe zit het met de uitvoering en hoe staat het met de betaling?”, vroeg de politicus dinsdag bij de voorzetting van de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA). De politicus zou ook graag van de regering willen weten aan wie deze werken gegund zijn en of er inderdaad een openbare aanbesteding is gehouden. Wat dat betreft zou hij andere vermoedens hebben. NPS-parlementariër Gregory Rusland benadrukte dat hij niet hoopt dat de additionele SRD 12 miljoen op de begroting van de universiteit niet voor de betalingen van de gebouwen wordt gebruikt. De gelden moeten volgens hem primair dienen voor de onderzoeks- en dienstverleningsfunctie van de universiteit.
FR

error: Kopiëren mag niet!