Jogi: “Wanneer wij naar Info Act kijken, lijkt het alsof een ieder in Commewijne in water baadt”

“Wanneer wij naar Info Act kijken, lijkt het alsof een ieder in Commewijne in water baadt. Het lijkt alsof water in het district overvloedig aanwezig is.” Dit stelde assembleelid Mahinder Jogi vrijdag tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA). Volgens Jogi vindt hij het jammer dat NDP-parlementariër Jenny Warsodikromo steeds aan de regering moet vragen om water voor de mensen in het district te brengen. Warsodikromo wil dat er op korte termijn eindelijk een oplossing komt, opdat het waterprobleem in het district tot het verleden kan behoren. “Ik weet ook dat er geen water in Commewijne is.” Volgens de NDP’er wordt er in de droge tijd hard gewerkt aan de distributie van water. Soms hoort zij de waterdistributie wagens zelf in de nachtelijke uren voorbijrijden. “Laten wij alles doen om goed drinkwater bij de mensen te brengen. Anno 2016 moet het gemakkelijk zijn. Ik moet mijn kraan gewoon open kunnen draaien en gezond drinkwater eruit kunnen halen”, aldus Warsodikromo.
Ten aanzien van de waterdistributie vroeg de NDP’er de minister van Natuurlijke Hulpbronnen om een betaalunit in Commewijne op te zetten, wat volgens haar een uitkomst zal bieden voor de bewoners. “Er was vroeger één in Meerzorg, dan weer niet, dan wel. Laten wij het nu per ressort doen via de bestuursdienst.” Hierdoor kunnen volgens haar in de middaguren alle bronnen worden gebracht naar Meerzorg en van daaruit kan de distributie plaatsvinden. “Het moet geen chaos worden”, aldus Warsodikromo. Warsodikromo kreeg ook ondersteuning van assembleelid Ingrid Karta-Bink. Volgens verschillende parlementariërs zou het verzoek van Warsodikromo bedelachtig zijn overgekomen, omdat zij haar eigen regering op zo een manier moet verzoeken. NDP-fractieleider Andre Misiekaba was het echter niet hiermee eens. Het was volgens hem slechts een verzoek.
FR

error: Kopiëren mag niet!