Assembleeleden leveren kritiek op vuilniszakkenproject

Diverse assembleeleden hebben vrijdag kritiek geleverd op de wijze waarop het vuilniszakkenproject is ingevoerd door het ministerie van Regionale Ontwikkeling. Het was PL-parlementariër Ingrid Karta-Bink die tijdens haar spreekbeurt aan de regering vroeg wat de mensen nu met hun zwarte vuilniszakken moeten doen, die zij al hebben gekocht. Volgens haar is de districtsverordening nog niet goedgekeurd bij wet. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons vulde aan dat de ontwerpwet ook nog niet is ingediend bij het parlement. Volgens Karta-Bink is zij meerdere malen hierover door burgers gebeld, omdat de zakken zelfs SRD 0,20 duurder zijn. NDP-parlementariër Amzad Abdoel zag dit echter niet als een groot probleem. Volgens hem moet aan de mensen uitgelegd worden waarom een zak SRD 0,60 kost en wat er precies met dat geld zal gebeuren. Ook Abop-parlementariër Marinus Bee vindt dat er betere voorlichting naar het volk moet.
Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling laat in een persbericht weten dat hij bij de dc’s erop heeft aangedrongen om, met het oog op de precaire economische situatie, naar mogelijkheden uit te kijken om het districtsfonds te versterken. Tijdens een bijeenkomst met de dc’s is gesproken over het vuilniszakkenproject. Het district Para heeft met dit project het districtsfonds met ruim SRD 300.000 weten te versterken. Er is commotie ontstaan over de prijs van de zakken in diverse districten, die varieerde van SRD 0.65 tot SRD 1. Een uniforme prijs is dinsdag afgesproken tijdens een vergadering met de minister en de dc’s. Besloten is dat een vuilniszak voor normale huishoudens niet duurder dan SRD 0,80 mag kosten. Met uitzondering van Sipaliwini en Paramaribo is in alle andere districten een aanvang gemaakt met het vuilniszakkenproject.
FR

error: Kopiëren mag niet!