Winkelier voor slijterij overvallen

Een winkelier die zijn zaak heeft in het district Brokopondo is woensdagmiddag overvallen voor een slijterij aan de Martin Luther Kingweg. Volgens het slachtoffer reisde hij met een hoeveelheid goud naar Paramaribo. Hij had dat goud verkocht en daarvoor een groot geldbedrag ontvangen. De Chinese winkelier had het geld in een rijstzak bewaard. Onderweg stopte hij bij een warenhuis aan de Martin Luther Kingweg. De Chinees heeft het vermoeden dat de daders hem hadden achtervolgd. Toen de benadeelde uit de zaak kwam, werd hij door twee mannen overvallen. Er is beeldmateriaal beschikbaar waarop de strafbare handelingen van de verdachten zijn vastgelegd. Na de daad zijn beide criminelen in een VW Golf gestapt, waarin de bestuurder op zijn comparanten zat te wachten. De winkelier rende achter de daders aan en het gelukte hem om een van de autoportieren vast te houden. De bestuurder trok de wagen op. Al rijdende haalde hij een vuistvuurwapen tevoorschijn en hij dreigde daarmee de benadeelde te zullen neerknallen. De winkelier schrok hevig en kwam te vallen op de weg. Als gevolg hiervan liep hij letsels op. De daders zijn richting Paranam gereden. De politie van Livorno heeft het verdere onderzoek overgedragen aan de recherche. De overvallers zijn vooralsnog niet aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!