‎Hulppoli Calcutta nog steeds afgegrendeld

Hulppoli Calcutta nog steeds afgegrendeldDe hulppoli van Calcutta is nog steeds niet opengesteld voor patiënten. Zij die voor een eenvoudig doktersbezoek de arts moeten raadplegen, zijn genoodzaakt tientallen kilometers te trotseren naar Tijgerkreek waar een RGD-poli staat. Bewoners uit het vissersdorp Boskamp moeten meer dan 30 kilometers afleggen voor een bezoek aan de arts. Bewoners vragen zich af waarom de heropening op zich laat wachten.
In een eerder vraaggesprek gaf burgervader Laksminarain Doebay aan Dagblad Suriname te kennen dat hij zich afvraagt waarom de heropening van de hulppoli nog steeds niet kan plaatsvinden. Een ker per week op de dinsdag werd er poli gehouden. Het gebouw verkeerde echter in slechte staat en is toen gerenoveerd door de civieltechnische afdeling van het commissariaat. Daarna is het gebouw overgedragen aan de Regionale Gezondheidsdienst die ressorteert onder het ministerie van Volksgezondheid. Hoewel de oplevering al maanden terug heeft plaatsgevonden, is een heropening niet in zicht.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!