Grote kerstboom wordt al voor het derde jaar opgezet

Roeli’s Lighting & Decor is al ongeveer 15 jaren bezig geweest met het opzetten en decoreren van kerstbomen op het Onafhankelijkheidsplein. Vroeger werden er kleine kerstbomen die van achter Zanderij werden gehaald geplaatst. In 2013 heeft Roeli’s een 26 meter hoge boom zelf gehaald naar Suriname. “Dit is dus het derde jaar dat wij deze boom opzetten”, zegt Roeli’s directeur Ramon Jawalapersad. De aanschaf van deze kerstboom tot in Paramaribo heeft ongeveer zo’n 35000 US dollar gekost . “We zouden het verhuren voor de overheid, maar vanwege het feit dat de kosten vanuit de overheid niet werden gedekt zijn er andere afspraken gemaakt”. Met minister Siegfried Wolff van het ministerie van Openbare Werken is er afgesproken dat er enkele medewerkers beschikbaar gesteld zouden worden en dat het bedrijf tegen een heel redelijk tarief de boom toch zou kunnen verhuren. “De minister heeft zich netjes aan zijn woord gehouden. Vandaar dat ik de minister ook wil bedanken voor zijn medewerking. Wij gaan EBS vervolgens vragen naar een aansluiting anders gaan wij een beetje diep in onze zak gaan”, stelt Jawalapersad . “We doen dit meer voor het publiek. Jaarlijks gaan niet alleen toeristen naar het onafhankelijkheidsplein om foto’s te maken, maar ook het lokale volk die de foto’s dan voor hun familie opsturen”. Wat de directeur minder vindt zijn de lelijke opmerkingen die zijn medewerkers naar het hoofd toegeslingerd krijgen tijdens het werken. Opmerkingen zoals ‘we suku foe mek monie baka’, krijgen zij vaker te horen. Men is niet op de hoogte dat het bedrijf voor veel zelf opdraait. De Roeli’s directeur weet dat het land momenteel in een moeilijke economische en gespannen periode zit, maar probeert toch enigszins iets moois naar het publiek toe te brengen.
De kerstboom werd in het eerste jaar binnen twee en een halve week opgezet. De tweede jaar is dat in acht dagen gedaan en nu zal er geprobeerd worden deze binnen zeven dagen af te hebben. Na de feestdagen en eventueel na de jaarwisseling, zal Roeli’s de boom weer ontmantelen en opbergen. Dat gebeurt meestal na de eerste week in januari.

error: Kopiëren mag niet!