Clash tussen Nickeriaanse mediawerker en regiocommandant

Regiocommandant van regio West, Widjaykoemar Oedit, geeft in een interview aan Dagblad Suriname te kennen dat Mones Nazerali, als verantwoordelijke van Action Nieuws, onwaarheden over hem via social media en Whatsapp zou hebben verspreid. Hij zou in een sms-bericht hebben aangegeven dat Oedit samen met enkele landbouwers op Henar bezig was aan de borreltafel en dat de landbouwers Oedit toen hebben aangezet om vee van het arme volk te schutten. Oedit vond het erg dat Nazerali dit bericht zonder eerst te verifiëren, overal had verspreid. Pas daarna stuurde hij een sms voor de regiocommandant ter verificatie. Oedit stelt dat hij na kennisname, de persoon in kwestie heeft opgeroepen voor verhoor. Volgens Oedit heeft deze mediawerker al voor de tweede keer geprobeerd hem zwart te maken. De beschuldigingen van Nazerali berusten niet op waarheid. Volgens Oedit heeft Nazerali zich op 30 november, zoals bericht, op de post aangemeld. De politie heeft hem ter zake smaad en laster verhoord. Men wilde weten wie dit bericht zou hebben gelanceerd. Nazerali wilde zijn bron niet prijsgeven. Na zijn verhoor werd hij heengezonden.
Aan de krant vertelde Nazerali een ander verhaal. Op 30 november 2015 omstreeks 18.05 uur werd hij door de recherche in het verkeer staande gehouden en vervolgens overgebracht naar het bureau. Het verhoor startte omstreeks 18.05 uur en duurde uren lang. “Ik mocht het bureau rond 20.40 uur verlaten. Mij werd voorgehouden dat ik me schuldig heb gemaakt aan smaad en laster en indien ik niet zal meewerken aan het onderzoek er consequenties hieraan verbonden zullen worden. Mij werd nadrukkelijk geadviseerd om de sms-bron prijs te geven en in ruil daarvoor mocht ik naar huis.”
Oedit ontkent het verhaal van Nazerali met klem. Nazerali is volgens Oedit een dag of twee later na zijn oproep zelf het bureau binnen gestapt. “De landbouwers van Henar II ondervinden last van koeien. Er zijn een paar veehouders daar die samen honderden loslopende koeien eropna houden in een gebied dat gebruikt wordt door rijstboeren. De nieuwe inzaaiperiode is ingeluid en toch laat men in de nachtelijke uren de koeien vrij grazen met alle gevolgen van dien. Behalve de aanplant wordt ook de infrastructuur van de staat vernield. Oedit geeft aan dat hij in verband met deze kwestie een onderhoud heeft gehad met de districtscommissaris. De dc zou volgens Oedit hebben aangegeven dat er ordening moet komen en dat de beesten moeten worden geschut. De regiocommandant heeft na afstemming met de dc toen opdracht gegeven aan zijn manschappen om de beesten te schutten. Het volgende moment verschijnt er iets op social media. Oedit zegt ook een sms te hebben ontvangen dat de regiocommandant op Henar ‘sopie’ zit te drinken met rijstboeren. Frappant in deze is dat ik op dat moment met koude rillingen wegens hevige koorts in mijn bed lag.”
De eerste onwaarheid die Nazerali over Oedit heeft verspreid, was dat wanneer de regiocommandant niet op kantoor is, hij bij een vriend is die marktverkoper en alcoholist is. “De man in kwestie is rr-lid en bovenal is hij een voorbeeldfiguur van Henar. Hij gebruikt helemaal geen alcohol en ik ken deze man al bijkans 30 jaren. Die keer had ik de korpsleiding hiervan op de hoogte gesteld. Nu vind ik dat Mones te ver gaat. Wij zijn bezig de zaak te ordenen. Het lijkt alsof Mones de veehouders in bescherming wil nemen en hun onrechtmatige daad wil goedpraten. Alles wat positief is, wordt door deze man afgekraakt. Alles belicht deze mediawerker vanuit een negatieve hoek”, legde de regiocommandant uit.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!