Sozavo komt met ‘Sozanet’

Het ministerie van Sociale Zaken heeft volgens minister Joan Dogojo al een karakter van een sociaal vangnet. Het ministerie heeft verschillende doelgroepen, zoals seniorenburgers, kinderen, personen met een beperking en de sociaalzwakke huishoudens. Momenteel wordt de Algemene Oudedagsvoorziening en de Algemene Kinderbijslag uitgekeerd. Het bestand van het ministerie is 53.476 qua AOV’ers en 41.973 AKB-geregistreerden. Verder keert het ministerie bijstand uit aan sociaal zwakkeren en mensen met een beperking. Als aanvulling op deze uitkeringen introduceert het ministerie het ‘Sozanet’. Het Sozanet bestaat uit verschillende componenten. Coaching en begeleiding van de risicogroepen zijn essentieel bij Sozanet. ‘Het kan niet zo zijn dat je een uitkering geeft en de persoon in de zelfde omstandigheden blijft. Binnen het Sozanet zullen wij ervoor zorgen dat de verschillende doelgroepen de nodige begeleiding krijgen om zodoende uit dat systeem te komen’, zegt Dogojo. Voor de sociaal zwakke huishoudens komt het ministere met voedsellokketten.
Te zijner tijd, wanneer de implementatie daar is, zullen in december de strategische wijkkantoren worden ingezet. Ten aanzien van de seniorenburgers wordt er SRD 525 aan AOV per persoon uitgekeerd. Voor december wordt er een eenmalig bedrag van SRD 50 uitgekeerd. Eenmalig omdat de overheid de inkomsten nog niet heeft weten te voorspellen om een vrijblijvende belofte te doen.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!