TechCamp in combinatie met onderwijs en ontwikkeling in Suriname

TechCamp in combinatie met onderwijs en ontwikkeling in SurinameDe Amerikaanse ambassade en het Bureau van Diplomatie van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken organiseert in samenwerking met Stichting The Back Lot de TechCamp Suriname met als thema ‘Innovatie in Onderwijs’. Deze TechCamp duurt twee dagen. Vandaag is de tweede dag. TechCamp is niet nieuw. Het is al in veel landen uitgevoerd. Hennah Draaibaar van The Back Lot zegt dat de Amerikaanse ambassade ook zoiets, in combinatie met onderwijs en ontwikkeling, in Suriname wilde uitvoeren.
Er is een speciaal team dat TechCamp in de wereld voorbereidt. Dat team was er gisteren ook bij.
“Het was eigenlijk een coördinatie tussen de Amerikaanse ambassade, de groep uit Washington en The Back Lot. Zo is het project om over innovatie en technische ontwikkelingen na te denken ontstaan”, vertelt Draaibaar.
Milissa Quartell, Public Affairs Officer van de ambassade, zegt dat de TechCamp uniek is. Dit, omdat het niet een normale training, hackaton of conferentie is waarbij alleen trainers aan het woord komen. De trainers starten de training met korte presentaties(speed geeking) over het type technologie waarmee zij zelf werken en hun succesverhalen. Dit zal de deelnemers inzicht verschaffen in de technologieën. Participanten zijn daarna in de gelegenheid om zelf een trainer uit te kiezen. In zo een TechCamp komen deelnemers zelf met problemen waar zij mee geconfronteerd raken. Zij zullen vervolgens moeten komen op ideeën over hoe de verschillende technologieën een bijdrage kunnen leveren aan het oplossen van de problemen.
“Het is dus niet een groep van mensen die de hele dag naar een trainer luistert. TechCamp is interactief”, zegt Quartell.
Minister Robbert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur vindt het goed dat er eindelijk wordt nagedacht over alles wat met technologische ontwikkelingen in Suriname te maken heeft. “ICT neemt in het onderwijs een belangrijke plaats in. In vele landen zijn leermethoden gebaseerd op het hebben van een computer. Deze leermethoden kan men alleen onder de knie hebben als men uiteindelijk goed weet om te gaan met ICT”, zegt Peneux.
Volgens de Chargé d’ Affaires, Valerie Belon, zit de uitdaging in de verandering die onderwijsgevenden teweeg brengen. “Pas wanneer zij die verandering willen, zal de verandering doorsijpelen naar de jeugdigen die worden opgeleid”, zegt Belon.
Als Onderwijs alle middelen kan aanbieden, zouden in mijn optiek, alle schollen equiped moeten zijn met alles dat te maken heeft met goed onderwijs. Wij weten allemaal dat wij zitten met beperkte middelen. We zitten uiteindelijk met prioriteiten die wij moeten stellen. Die prioriteiten moeten zeker geconcentreerd zijn op ons onderwijs”, aldus Peneux.
De participanten aan deze TechCamp zijn tussen 17 en 71 jaar. Zes van de trainers zijn Surinamers en twee komen uit Amerika.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!