Ingebroken bij 20 stands Centrale Markt

20 stands Centrale Markt ingebroken2
20 stands Centrale Markt ingebrokenEen groep standhouders van de Centrale Markt heeft onlangs melding gemaakt van inbraken bij hun stands. Afgelopen zaterdag is er bij 20 standhouders ingebroken, waarbij er geld en goederen zijn meegenomen. Herman Martopawiro zegt dat er bij hem niet voor het eerst is ingebroken. Er wordt telkens aangifte gedaan, maar er is vooralsnog geen verdachte aangehouden. Volgens andere standhouders wordt de markt tijdens de drukke uren van de dag wel door de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname bewaakt, maar tijdens de stille uren na 21.00 uur blijft het onbewaakt. Dit betekent volgen Charlton Lieuw Choy van de Organisatie voor Belangenbehartiging Centrale Markt dat er vrij spel voor inbrekers is. “De marktleiding is belast met het beheer van de markt. Ik denk dus dat het hun taak is om ervoor te zorgen dat dit soort zaken voorkomen worden”, zegt Lieuw Choy.
De marktleiding gevraagd naar een reactie, zegt dat de zaak bij de politie in behandeling is. Als het om bewaking gaat, verwijst de leiding naar de districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost. Dc Jerry Miranda zegt vooralsnog geen concreet antwoord te kunnen geven. “We zijn bezig met het beleid van de markt. De politie is er 24 uur daar. Ik ga niet vertellen hoeveel wachters er daar zijn. U moet rustig wachten op wat het beleid van de markt zal zijn”, zegt de dc. Voor verdere informatie over de bewaking van de markt verwees de dc naar de politie. De regiocommandant was gisteren vooralsnog niet in staat een reactie te geven op de bewaking van de markt. Ondertussen gaan de inbrekers rustig door en zijn functionarissen bezig de verantwoordelijkheden van elkaar af te schuiven.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!