Eddie Jharap luidt noodkreet in kwestie Staatsolie

Voormalig Staatsolie-directeur Eddie Jharap heeft via social media zijn noodkreet geuit richting de directie van Staatsolie N.V. Hij voorspelt dat de schaarste aan US-dollars zal toenemen en dat het bedrijf door de verkoop van het grootste deel van haar producten op de lokale markt, tegen een onrealistische koers, onvoldoende inkomsten zal hebben om haar buitenlandse leningen te betalen alsook de USD-obligaties, de jaarlijkse USD-investeringen van 200 tot 300 miljoen USD, om de productie op niveau te houden, en de aankoop van buitenlandse goederen en diensten. Hij geeft verder aan dat de maatschappij ook geen buitenlandse leningen meer zal krijgen, omdat zij te weing vreemde valuta inkomsten zal hebben. “Dat hebben wij in de jaren 80 van de vorige eeuw al meegemaakt” benadrukt de ex- Staatsolie topman. De situatie wordt volgens hem nog erger omdat de Suralco, die toen nog olie van Staatsolie lokaal kocht en US-dollars in het buitenland, buiten directe operationele invloed van de CBvS betaalde, er niet meer zal zijn. “We kunnen niet blijven dromen” benadrukt hij. Hij roept de huidige directie van Staatsolie dan ook op om haar borst alvast nat te maken en de noodzakelijke, humane maatregelen te treffen ter overleving. Hij onderstreept dat het werk van Staatsolie, in het belang van de ontwikkeling van de Surinaamse natie, niet verloren mag gaan.

error: Kopiëren mag niet!