DNA-voorzitter ontvangt petitie arbeiders Iamgold

Een groep van ongeveer 20 arbeiders van Iamgold heeft vrijdag een bezoek gebracht aan de president, bij het presidentieel paleis, om een petitie aan te bieden. De president heeft hen niet ontvangen. De president stuurde uiteindelijk met zijn lijfwachten de boodschap dat de mensen zich moesten wenden tot de voorzitter van De Nationale Assemblee. De DNA-voorzitter heeft de arbeiders ontvangen en de petitie in ontvangst genomen.
Het bedrijf zal hoogstwaarschijnlijk 200 man met ontslag sturen. Niet alleen 200 arbeiders, maar 200 gezinnen en zeker 1000 mensen leven momenteel in onzekerheid. Voor volksvertegenwoordiger Dew Sharman is dit zeker een kwalijke zaak, waar er aandacht aan moet worden besteed. “Wij zijn er als parlementariërs en politieke partijen om voor de belangen van de mensen op te komen en dat zullen wij doen”, zegt Sharman. Zaterdag is een delegatie van het parlement richting het bedrijf gegaan voor een veldbezoek bij Iamgold. Het ging om een tweedaags veldbezoek, waarbij de delegatie ook een rondleiding kreeg op het complex. Het is nog niet bekend uit wie allemaal deel uitmaakten van de delegatie.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: