Verkeersdoden in Nickerie gestegen met 50%

De politie van Nickerie zegt dat de stijging van het aantal verkeersdoden haar enorm veel zorgen baart. “Als wij een vergelijking maken met het afgelopen jaar is er nu al een stijging merkbaar. Was het aantal verkeersdoden in dit district in 2014 op 6, tot op dit moment staat het aantal verkeersdoden in Nickerie reeds op 9. Van deze 9 doden zijn 7 bromfietsers, een voetganger en een autobestuurder. “De meeste slachtoffers zijn bromfietsers. Op dit ogenblik is dit met ruim 50% gestegen”, merkte de huidige regiocommandant van West, hoofdinspecteur Widjaikoemar Oedit, op. Het aantal verkeersdoden landelijk bekeken staat op 44. De laatste verkeersdode in Nickerie is de 25-jarige Wineshkoemar Mohan, alias “Datra”. Hij was op woensdag 4 november betrokken bij een aanrijding tussen twee bromfietsers aan de Cassaveweg. De politie merkt in zijn algemeenheid op dat de weggebruikers bewuster moeten worden in het verkeer. Er wordt nauwelijks rekening gehouden met medeweggebruikers. Bestuurders moeten hun snelheid in de gaten houden. De politie is dagelijks bezig met controles over de wegen alleen maar om de weggebruikers alerter te maken. ‘Mensen moeten heel zuinig omgaan met het leven. Je gaat maar één keer dood, maar het hoeft niet op deze tragische wijze te zijn.’
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!