Tweede fase EBS lijnwerkers training afgerond

Lijnwerkers van de N.V. Energiebedrijven Suriname worden voor de tweede maal bijgeschoold door de Suriname America Brotherhood Initiative (SABI). De opening vond plaats op 27 oktober j.l. Vorig jaar was er ook een ploeg van 5 man uit de Verenigde Staten van America (VS). Deze hebben toen de basistrainingen verzorgd.
Deze keer zijn 15 lijnwerker trainers uit verschillende gebieden van de VS naar Suriname gehaald voor het delen van kennis en ervaring met hun Surinaamse lijnwerker broeders. Ze verdiepten zich samen met de EBS-lijnwerkers in andere aspecten van het beroep waar steeds het accent gelegd werd op efficiënt en veilig werken. Ter ondersteuning van het werk van de Surinaamse lijnwerkers hebben de SABI-leden nieuwe en tweedehandse tools meegenomen die hier goed gebruikt kunnen worden bij het uitoefenen van de dagelijkse werkzaamheden.
Als algemeen doel, streeft SABI naar een hoge standaard van de Surinaamse lijnwerker, zodat die gecertificeerd kunnen worden in de toekomst. Dit heeft als voordeel, dat zij ook in andere gebieden van de regio kunnen worden ingezet voor herstel van de energievoorziening bij bijvoorbeeld rampen.
De trainingen duurden tot en met 6 november en vonden plaats in de trainingszalen van de EBS en op de trainings yard op Betesda Livorno. Dit jaar breidde de training zich ook uit naar Nickerie bij de centrale te Clara Polder, waar er ook een trainings yard is opgezet.

error: Kopiëren mag niet!