‘Fernandes Kerstbrood: gemaakt met pure liefde’

Fernandes Kerstbrood - gemaakt met pure liefdeDe plakjes kerstbrood belegen met heerlijke roomboter en kaas liggen er verleidelijk bij. Het is dan ook niet verwonderlijk dat haast alle klanten die de Warme Bakker winkel binnenstapten op zaterdag, zich lieten verleiden een plakje van het blad te pakken. Om heel eerlijk te zijn is het ook de glimlach van de promotiedames die maakt dat menigeen zich te goed doet aan een stukje kerstbrood. Bij alle Warme Bakker Winkels van Fernandes Bakery was het smullen. De gedachte erachter was om de klant heel langzaam alvast in de kerstsfeer te brengen. Wie de smaak te pakken had, mocht gebruik maken van de speciale actie ‘Bij aankoop van twee kerstbroden, wacht er een presentje aan de kassa’. Hendrik staat de broden van alle kanten te bestuderen. Voor hem is de kerstsfeer –de Kerstman en Kerstvrouw, evenals de Kerstmuziek die buiten klinkt- een beetje te vroeg. De meningen daarover verschillen. Terwijl de ene het eens is met Hendrik, hoort de sfeer er voor een ander goed bij.
Waar alle proevers het over eens zijn, is de smaak van het brood. “Fernandes kerstbrood is gewoon lekker”, is standaard de reactie als het gaat over de kwaliteit. Vandaar dat Sandra het graag cadeau geeft aan haar personeel. “Zelf wacht ik nog even met kopen. We kennen ons eetpatroon in december en als ik nu al moet eten…nee ik wacht nog even”, klinkt het met een glimlach. Op de valreep spreken we nog een bezoeker. Praten over kerstbrood doet hem denken aan zijn jeugd. “Ik eet het vanaf ik kind ben en zoals je aan m’n grijze draden ziet, zijn dat al aardig wat decennia.”
Inderdaad, Fernandes Kerstbrood is al jaren onderdeel van de kerst- en oudejaarsviering in Suriname en inmiddels ook buiten de grenzen. We mogen gerust stellen dat het niet meer weg te denken is in december. Het brood heeft vele voordelen. “Het is 100 procent vegetarisch, niet te zoet, in haast elke winkel te vinden en niet in prijs verhoogd. Het meest belangrijke is, dat Fernandes Kerstbrood is gemaakt met pure liefde. Dat is de omschrijving bij de schappen van de Warme Bakker. Wij laten het verder aan u over om uw smaakpapillen te laten verwennen met die pure liefde.”

error: Kopiëren mag niet!