Democratie en onderwijs

De maand november staat in Suriname bekend als de Democratiemaand. De Young Democracy Unit (YDU), onder leiding van Clyde Ford, gaat ook deze keer aandacht besteden aan democracy door enkele activiteiten te organiseren. Tijdens deze maand wil de Young Democracy Unit de nadruk leggen op de relatie ‘democratie en onderwijs’. De YDU is al geruime tijd bezig met de voorbereidingen voor deze maand. Met alle leerlingen, studenten, ouders en stakeholders wil de YDU stilstaan bij de democratie in het onderwijs en in het bijzonder op de scholen en opleidingen.
Met de bedoeling om democratie in de vorm van recht op participatie op de scholen en opleidingen van Suriname te bevorderen, is YDU van plan een discussie op gang te brengen over de vraag: ‘moet er niet een landelijke overkoepelende studentenorganisatie komen?’
In het kader van 40 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid van de Republiek Suriname zal er een lezing en discussieavond gehouden worden over de volwassenheid van onze republiek en zal er een centrale vraag gesteld worden welke betrekking heeft op onszelf als Surinamers. ‘Zijn wij ons bewust waar wij anno 2015 staan als Srananmans?’

error: Kopiëren mag niet!