Telesur verscherpt betalingsregels

Telesur heeft deze maand haar betalingsregels verscherpt. Nieuwe rekeningen komen nu op de 4de van de maand in plaats van de 5de uit. Deze moeten binnen 14 dagen worden betaald, anders vindt er afsluiting plaats. Voorheen kon de consument 2 maanden opsparen en betalen voordat de derde rekening uitkwam. De opgelegde boete, indien men laat is met de betaling, bedraagt SRD 25.
Joan Jeffrey, hoofd van de PR-afdeling, geeft aan dat de betaaltermijn van de facturen volgens de gangbare nationale en internationale regels, die gelden voor Telecommunicatiebedrijven, verloopt. “De opboeking van onze facturen vindt maandelijks uiterlijk op de 4de dag van de maand plaats.” Telesur hanteert de betaaltermijn van 14 dagen na opboeking van de factuur. Klanten worden vooralsnog in de gelegenheid gesteld om de factuur te voldoen alvorens de nieuwe uitkomt en wel binnen 30 dagen. De doelgroep om wie het gaat, zijn gebeld geworden hierover, alsook ingelicht middels het verstrekken van flyers aan de kassa en in de brieven die naar hun worden gericht, sms-berichten, nieuwsbrieven via de mail en het radioprogramma Tele Info. Het gaat om informatie omtrent de factuur en de betaling daarvan. Volgens Jeffrey bestaat de mogelijkheid er ook om zelf de factuurinformatie op te vragen door te bellen naar 106 of 152, te sms’en (SOS) naar 8869600, het opvragen via Troi of om de factuur op verzoek te laten bezorgen.
Verder is Telesur al geruime tijd bezig haar klanten met een achterstand in betaling, telefonisch te informeren omtrent de uiterlijke betaaldatum. “Ter voorkoming van ongemak en onnodige extra kosten vragen wij onze klanten de betaling te voldoen, alvorens de nieuwe uitkomt”, adviseert het pr-hoofd.

error: Kopiëren mag niet!