Peneux is de pineut

Masang masang masang mr. Shrek , san p’sa na wi onderwijs……….
Minister Peneux houdt zich bezig met futiliteiten en heeft totaal geen drive om het beleid van de vorige minister te continueren. Integendeel. Pineut berokkent ook veel schade aan de NDP door rassentimenten aan te wakkeren op het ministerie, iets wat de partij tot nu toe toch wel succesvol heeft bestreden. Maar wat latent aanwezig was in hem en wat hij uit opportunistische gronden vrij lang had kunnen onderdrukken, komt nu naar boven. Zulks omdat hij klaarblijkelijk machtsdronken is. Deze opportunist wil cultuur gaan reshuffelen. De eerste blunder was zijn poging tot het fuseren van AHKCO, het Nola Hatterman Instituut en het IOL. Gelukkig konden functionarissen van de afdeling Cultuur hem op tijd tot andere inzichten brengen. Rancune, haat, afgunst en populisme voeren de boventoon in zijn denken en handelen. Hij beticht medewerkers van sexueel molest, terwijl hij zich juist laat omringen door jonge jongens. Om te walgen is dat gedrag. Peneux laat vrouwen die appelleren voor wederindiensttreding aan hun lot over. Hij ondermijnt het gezag van zijn vorige baas door zaken met veel tamtam terug te draaien. Hij accommodeert op een subtiele manier nog steeds PL / NPS-vrienden op diverse posten. Op zich is dat natuurlijk geen probleem als zaken rationeel en transparant blijven, immers PL / NPS’ers zijn ook Surinamers.
Opvallend is ook nog de hetze die hij ontketent tegen een bepaalde etnische groep. Wat verwacht je van een “politieke zwerver” die in zijn zak petjes heeft van alle kleuren van de regenboog? Eerst NPS’er, dan DNP’er, vervolgens weer NPS’er, daarna PL’er, en sinds kort NDP’er / PLL’er. Hij wil kennelijk hiermee zijn eigen enge belangen veilig stellen. Wat een hypocriet en opportunist. We kunnen ons toch nog herinneren dat hij van ex-minister Sandriman zijn werkruimte nooit meer mocht betreden? Ook ex-minister Wolf had er een schepje bovenop gezet. Hij had hem toch op staande voet en oneervol ontslagen? Bij gewezen minister Sitaldin was hij ook gedegradeerd tot “persona non grata”.
“Vulpes pilum mutat non mores”: een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken, een bekende uitdrukking die in dit verband heel goed op zijn plaats is.
Onlangs heeft de minister er zelfs niet voor geschroomd om een heel gerenomeerde school met een zeer goede reputatie in de gemeenschap, n.l. het Mr. J. C. de Miranda Lyceum, uit te maken voor “Little India”. Zijn letterlijke woorden daarbij waren: “alleen de vlag van India ontbreekt daar”. Onbegrijpelijk dat een minister dit soort uitspraken doet. Minister Peneux heeft in het dagelijks leven zelfs geen greintje respect voor seniorenburgers die als beleidsadviseurs werkzaam waren [zijn] bij Minowc en op het kabinet van de president en die nog steeds hun bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het land. Hij heeft vaker gezegd dat hij gaat afrekenen met die fossielen. Helemaal “below the belt”.
Bijna 90 % van functionarissen die hij na reshuffeling uit eigen materieel gewin had geplaatst op vitale posten op het ministerie, is een fiasco geworden. Ze zijn allemaal door de toenmalige minister teruggefloten. Peneux heeft het vaak over “fromologen” terwijl hij zelf de grootste “fromoloog” is van het Minowc. Be carefull allemaal, because this is just the beginning. Later zal de gemeenschap zelf hierover een oordeel vellen.
Een bezorgde burger van Suriname (I.D.)

error: Kopiëren mag niet!