SZF-apotheek Moengo zal niet gesloten worden

SZF-directeur Ricky Kromodihardjo zegt aan Dagblad Suriname dat er geen sprake is van sluiting van de SZF-apotheek te Moengo. Hij geeft aan dat in de maand september de apotheek wel voor een week gesloten was. Reden hiervoor was dat de apothekersassistent te Moengo voor een week met verlof ging. Omdat er volgens Kromodihardjo een tekort is aan apothekersassistenten, kon het SZF niet voor vervanging zorgen. Afgelopen maandag ging de apotheek wegens een overmachtsituatie wederom dicht. Dinsdag was de apotheek echter alweer open. Volgens Kromodihardjo wordt momenteel samen met de RGD gekeken wordt naar de mogelijkheid om te komen tot een goede samenwerking voor de betreffende locatie. Dit, tegen de achtergrond van de opdracht van de minister om te bezuinigen en te saneren waar mogelijk.
‘We moeten de efficiency opvoeren. Dat is belangrijk, maar dat er een besluit is genomen om de apotheek te sluiten, is absoluut niet waar.’ Als en wanneer een handeling gepleegd wordt of besluit genomen wordt, zal dit in ieder geval een goed overwogen besluit zijn gebaseerd op de continuering en de garantie van de belangen van de patiënt, stelt de SZF-directeur. Hij benadrukt dat in het beleid van het SZF de patiënt centraal staat. ‘We zijn nu op de tekentafel bezig om na te gaan wat het beste zal zijn.’ In de wijken waar een samenwerking met de RGD kan worden bereikt, zal volgens Kromodihardjo voor gezorgd worden dat alles dat nu gedaan kan worden bij het SZF ook wordt overgedragen aan de RGD. Hij garandeert dat niet onverantwoordelijk omgegaan wordt met de belangen van de mensen van Moengo.

error: Kopiëren mag niet!