‘s Lands Hospitaal lanceert Inactief Poliovirus Vaccin

landsIn ‘s Lands Hospitaal is een nieuw vaccin, het Inactief Poliovirus Vaccin (IPV), gelanceerd. In verband met ‘Al 35 jaar geen polio in Suriname’, de slogan van het Nationale Immunisatieprogramma van de Paho, is Suriname gestart met de introductie van dit nieuw vaccin. Wereldwijd is men begonnen met de lancering van dit product. Dit vaccin zal een aanvulling zijn van het poliodruppeltje en wordt middels een spuitje toegediend. Hoewel polio al 35 jaar niet meer in Suriname voorkomt, is het belangrijk dat er een voortzetting is van de medicatie totdat deze wereldwijd uitgeroeid is. Op de Moeder- en Kindafdeling van het hospitaal zijn alvast de eerste 5 kinderen gevaccineerd. Dit project moet uiteindelijk landelijk worden, waarbij getracht wordt om tenminste 95 % van de bevolking te bereiken. Dat zal niet gemakkelijk zijn volgens Paho-vertegenwoordiger Prem Ritoe. Dit zal vereisen dat er sowieso alle actoren met elkaar samenwerken om dit te bereiken, waaronder het ministerie van Volksgezondheid, het BOG , Medische Zending, RGD-poli’s en andere stakeholders. Ook moet er volgens de Paho-vertegenwoordiger een datasysteem in werking gesteld worden. In dit kader stelt verpleegkundig directeur Henna Samson, dat er dagelijks aangegeven wordt door de medewerkers hoe belangrijk de communicatie is tussen medewerkers van het ziekenhuis, de ouders en uiteindelijk de kinderen. Met dit programma wordt gehoopt dat wereldwijd polio in 2020 uitgeroeid zal zijn.

error: Kopiëren mag niet!