EBS breidt opwekcapaciteit uit

ebsDe vierde, 21 MW MAN (HFO) generator van de N.V Energiebedrijven Suriname is zaterdag 24 oktober, vanuit de Nieuwe Haven naar de EBS centrale aan de Saramaccastraat getransporteerd. Ook de technici van BWSC, die samen met de EBS technicians de machine zullen installeren, zijn al enkele dagen bezig met de voorbereiding voor de installatie hiervan. Over twee weken arriveert het schip met de resterende hulpequipment en motoren.
Met deze vierde generator komt het totaal geïnstalleerd vermogen van DPPII (dieselpowerplant II) op 84 MW. Dit extra vermogen zal niet alleen nodig zijn i.v.m. de steeds toenemende vraag naar energie, maar schept ook een reserve die kritisch kan zijn in piektijden of bij onderhoud of storingen van andere units in een van de opwekcentrales. De oplevering is gepland voor april 2016.
Hiernaast zal op kort termijn gestart worden met de noodzakelijke uitbreidingen in het transmissiesysteem, om dit extra vermogen naar de diverse onderstations te transporteren.

error: Kopiëren mag niet!